Direct naar de inhoud.

Berm verlagen

Veilige bermen bieden regen- en smeltwater voldoende gelegenheid van het wegdek af te stromen. Dat proces komt na verloop van tijd in gevaar, doordat bermen geleidelijk een opstaande rand langs de kant van het wegdek vormen. Dit probleem veroorzaakt in veel gevallen aquaplanning, met alle gevolgen van dien.

Een probleem waar Nederlandse wegbeheerders van rijks- en gemeentewegen mee te maken hebben.De bermschaaflaadcombinatie ‘s van Holstein B.V. voldoen aan de nieuwste eisen en wensen. De machine voor het verlagen en opladen van de wegbermen is een 3- punt uitvoering recht naast de tractor werkend.

Variabele werkbreedte van 30 cm tot 155 cm. Hydraulische aangedreven werprad, waarmee 30 cm van de berm afgefreesd kan worden. Met dit freeswiel wordt het materiaal op de transportband gedraaid. Met een hydraulisch in breedte verstelbaar ploegmes kan grond voor het werprad geploegd worden. Het ploegmes kan ook onder een vangrail werken. Aan het uiteinde van het ploegmes kan een freeswiel worden gemonteerd.